6. svibnja 2022.

Predstava “Naš zeleni svijet” i posjet Knjižnici

26. studenoga 2021.

Pavao i njegov glavao

U Dječjem vrtiću Kapljica povodom Mjeseca hrvatske knjige održana je predstava „Pavao i njegov glavao“ kojeg je odglumio Hrvoje Zalar. Djeca su imala priliku čuti hrvatsku dječju poeziju u dramskom obliku koju će, jednog dana, učiti i u školi. Druženje je bilo prožeto pjesmom, glazbom i obiljem smijeha.
26. studenoga 2021.

Putovanje u Međuzemlje

Mjesec hrvatske knjige zaključen je putopisnim predavanjem Tomice Kristića, mladog čovjeka koji je, napustivši svoju zonu komfora, putovao uglavnom autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda. Prvi dio putovanja koji završava u Vijetnamu opisao je u svojoj knjizi „Putovanje u Međuzemlje“, a planira izdati još dvije knjige koje će govoriti o ostatku puta.
26. listopada 2021.

Druga samostalna izložba Marije Škrlin

U petak, 15. listopada, u Knjižnici je otvorena izložba domaće slikarice, gospođe Marije Škrlin. U njezinim je radovima najčešće oslikan pejzaž u različitim godišnjim dobima, no neke slike prikazuju i detalje poput čizmice, vrganja, seoske hiže.
26. listopada 2021.

Hodler u Mostaru

Nakon priče o ljubavi zagorskog plemića Geze pl. Matačića i belgijske princeze Louise naša esperantistica, gospođa Spomenka Štimec, predstavila nam je i život švicarskog slikara Ferdinanda Hodlera.
2. rujna 2021.

Kreativne radionice tijekom ljeta

Ljetne praznike proveli smo na terasi Društvenog doma u Gornjoj Bistri. Nakon čitanja priča ljetne i morske tematike posvetili smo se kreativnom radu, pa smo tako izrađivali lepeze, ribice, slikali pejzaže, ali i upoznali se s osnovama keramike. 
30. srpnja 2021.

Radionice iz robotike

26. srpnja 2021.

Književni susret s Jelenom Pervan